Sri Lanka


  


ditresan mellanlandar vi på Maldiverna och synen från ovan får mig att tappa andan, det är så otroligt vackert, vattnet runt öarna är förföriskt turkost !Fösta tanken blir, här hoppar vi av ! Inte ens i fantasins värld kunde jag tro att något kan vara så betagande.

Men kontrollen av oss är total, flygpersonalen räknar oss passagerare två gången, samt kontrollerar att det bagage som finns kvar i kabinen tillhör någon av oss. Därefter flyger vi vidare till Sri Lanka.
 

På flygplatsen möts vi av härlig värme och av vår chaufför Ranjan, som skall köra oss runt på ön de närmsta dagarna.
 


Colombo flygplats
 

Galle Face Hotel är ingen oäven start på en rundtur i den lugna sydväst regionen. Ett hotell  byggt 1864,nu Asiens äldsta och som har varit en bedårande skönhet. Hälften av den låga vackra byggnaden är avstängd och där pågår reparationer. Två flyglar ut mot Indiska Oceanen ramar in en saltvattenpool direkt ovanför bränningarna, men som tyvärr inte är i funktion.

En trädgård med rasslande kokospalmer och en restaurant som gör skäl för namnet Sea Spray. Här bor jag och på verandan innanför sitter man med fördel i den svalkande vinden från havet, hör palmerna vina när regnet piska mot fönstren, för nu är det regnperiod.

Fortsätt till nästa sida       

Webmaster Kia Sinkkonen